• Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake
  • Pompoen cake

Recept

Nu de pompoen oogst achter de rug is, en we richting de herfst gaan, is het tijd voor een heerlijk recept met biologische pompoen! Dan kunt u genieten van een heerlijke pompoencake. 

De ingrediënten:

  • 400 g pompoen puree (Dit verkrijgt u door een pompoen in stukken te snijden, de pitten eruit te halen en vervolgens, met schil en al, te koken in water. Als de pompoen zacht is, kunt u het pureren)
  • 4 ‘Ei van Dichtbij’ eieren
  • 400 g suiker
  • 240 ml zonnebloemolie
  • 260 gram bloem
  • 8 g bakpoeder
  • twee eetlepels kaneel
  • twee eetlepels koek kruiden
  • één theelepel zout
  • eetlepel vanille extract

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Eerst de suiker en de eieren mengen tot het romig en licht van kleur is. Vervolgens de olie toevoegen en dit blijven mixen. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom met een garde en voeg dit in delen toe aan het mengel in de mixer. Voeg de pompoen puree toe en het vanille extract, zorg dat dit goed is gemengd. Vervolgens het mengsel in een bakvorm gieten. Dan kan de cake in de oven! Dit voor 55 minuten. Als de cake uit de oven is moet u deze tien minuten in de bakvorm laten staan, om deze vervolgens op een rooster af te laten koelen. Vervolgens kunt u genieten van een heerlijke pompoencake! In de onderstaande afbeeldingen is te zien hoe de cake is gemaakt. Eet smakelijk!