• november 15, 2016
Pompoensoep

Ingredienten:
1 Eetbare pompoen (van ongeveer een kilo)
water
2 bouillontabletten
2 uien en 3 teentjes knoflook, beetje boter
2 eetlepels kerriepoeder
Snufje chilipoeder

 

Bereiding:
De complete pompoen met schil en al in een pan doen samen met het water, zorg dat de pompoen onder water staat. Dat samen koken ongeveer een half uur tot een uur (hangt van de dikte van de pompoen af).
De pompoen uit het water halen, deze is nu zacht geworden en is makkelijk te verwerken, halveer de pompoen en haal de pitten eruit.
Ondertussen in een andere pan ui en knoflook even zacht fruiten in wat boter, de kerriepoeder toevoegen en m Daarna de pompoen en een gedeelte van het kookvocht toevoegen, alles pureren met staafmixer. De soep zo dik/dun maken als u zelf smakelijk vind met het overgebleven kookvocht. De soep weer verwarmen en de bouillontabletten toevoegen en op laten lossen in de soep. Op smaak testen en eventueel nog zout en peper toevoegen.

Eet smakelijk!

Tip: Dit gerecht met korianderblaadjes en een lepeltje crème fraîche serveren.